Wat is er nu exact veranderd op het vlak van energiepremies?

Mijn VerbouwPremie

De Vlaamse renovatiepremie en de meeste energiepremies van netwerkbeheerde Fluvius worden vanaf 1 juli 2022 geïntegreerd in een nieuw digitaal aanvraagsysteem namelijk Mijn VerbouwPremie.

Door deze integratie is er tot en met 30 september 2022 een tijdelijke stop wat betreft aanvragen voor de renovatiepremie en de energiepremies die onderdeel uitmaken van de Mijn VerbouwPremie. 

Het gaat hier vooral om premies voor isolatie en renovatie van daken, buitenmuren en vloeren, ramen en deuren, binnenrenovaties, elektriciteit en sanitair, zonneboilers en warmtepompen of warmtepompboilers. 

Verder worden nog 2 extra premies toegevoegd aan de Mijn VerbouwPremie: 

- Premie voor hybride warmtepompen als bijkomend type verwarmingssysteem

- Premie voor een gascondensatieketel voor de laagste inkomensgroep

Deel de stroom van uw zonnepanelen met uzelf, familieleden, buur of vriend

Heeft u zonnepanelen én een digitale meter? Dan kan u vanaf 1 juli 2022 stroom leveren aan een ander adres. Dit wil zeggen dat u de stroom van uw zonnepanelen die u niet gebruikt en dus naar het elektriciteitsnet laat vloeien, kunt opgebruiken voor uw buitenverblijf aan zee bijvoorbeeld.

Uw niet verbruikte stroom delen met een andere persoon zoals een vriend, familielid, buurman, enzoverder kan evengoed. U kunt dit doen tegen betaling maar ook volledig gratis. 

Wenst u dit te doen, dan kan u zich hiervoor aanmelden op mijn Fluvius.be.