Nieuw btw-tarief van 6% bij nieuwbouw!

Voor 1 januari 2021 diende iedereen die een nieuwbouwwoning aankocht, 21% btw te betalen op de volledige aankoopprijs indien de grondeigenaar en de constructie-eigenaar één en dezelfde persoon zijn of enkel 21% btw te betalen op de constructiewaarde en 10% registratierechten op de grondwaarde, indien de grondeigenaar en constructie-eigenaar verschillende personen zijn. 

Sinds 1 januari 2021 geldt er een nieuwe gunstige en tijdelijke maatregel omtrent het btw-tarief op nieuwbouw. Bent u van plan om een nieuwbouwwoning of een woning op plan aan te kopen, dan is er goed nieuws! U kunt nu genieten van het gunstig btw-tarief van 6%!

Hieraan zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden verbonden, dit zowel voor de bouwheer/promotor als voor de koper. 

- Er moet sprake zijn van de afbraak van een gebouw en de heropbouw van een woning. Het gesloopte gebouw moet dus niet perse een woning geweest zijn. Het afbreken en heropbouwen moet gebeuren door dezelfde persoon. De oppervlakte van het afgebroken gebouw moet in verhouding zijn met de oppervlakte van het nieuwe gebouw. De heropgebouwde woning moet zich op hetzelfde kadastraal perceel bevinden als het gesloopte gebouw. 

- U moet uw domicilie vestigen in de heropgebouwde woning. het moet dan gaan om uw enige woning die hoofdzakelijk als hoofdverblijfplaats wordt aangewend. U moet voor minimum 5 jaar aan deze voorwaarde voldoen. 

- De totale bewoonbare oppervlakte van de heropgebouwde woning mag niet groter zijn dan 200 m²

- U moet de woning zelf aankopen en niet via een vennootschap. 

Deze nieuwe regeling is geldig op de handelingen waarvoor de btw opeisbaar wordt tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022.

 

In onze vastgoedportefeuille kunnen wij alvast 2 nieuwbouwprojecten aanbieden die aan deze voorwaarden voldoen. Ik stel ze u graag kort even voor:

1. Residentie De Valk in hartje Deerlijk. 

Residentie De Valk situeert zich midden in het centrum van Deerlijk, op wandelafstand van winkels, horecazaken, apotheek, scholen, enzoverder. 

Behalve de toplocatie genieten de bewoners van ruime appartementen met alle moderne comfort en een hoge afwerkingsgraad. Tegelijk beantwoordt De Valk aan de strikste normen inzake isolatie, ventilatie en energiezuinigheid. Dit alles met het oog op een comfortabele woonbeleving. 

We hebben in dit project een MODELAPPARTEMENT, die we samen met u kunnen bezichtigen!

 

2. Residentie Bosmolens vlakbij het befaamde provinciedomein Wallemote. 

Rustig vertoeven in een groene omgeving maar toch goed bereikbaar wonen? Residentie Bosmolens gunt u het beste van beide werelden!

Dit prachtig nieuwbouwproject bestaande uit 41 luxueus afgewerkte nieuwbouwappartementen geniet van een mooi aangelegde centrale tuin en ligt op wandelafstand van het centrum en alle nodige voorzieningen. Door de groene omgeving woont u hier in alle rust en stilte in een buurt die voelt als thuiskomen. Het befaamde provinciedomein Wallemote-Wolvenhof, waar u mooie wandelingen kunt maken, ligt slechts op ca. 200 meter verwijderd. 

Het woonproject bestaat uit 2 gebouwen waarbij maximale aandacht werd besteed aan de privacy van de toekomstige bewoners. Ieder appartement is voorzien van ruime terrassen en de 'Hellohelp' app. Een private ondergrondse parking is bereikbaar via een centrale ingang en bestaat uit 13 garageboxen en 22 parkeerplaatsen. 

BEIDE PROJECTEN KUNT U TERUGVINDEN OP ONZE WEBSITE ONDER HET TABBLAD 'PROJECTEN'. 

Voor verder vragen of een bezoek ter plaatse, contacteer ons op het nummer 0477/40.54.38 of 0473.32.71.31 of stuur een mailtje naar info@dhouse.be.