5 redenen waarom je nu in Spanje moet investeren.

Spanje blijft de ideale vakantiestek voor Belgen. De regio rond Alicante is het meest geliefd bij onze landgenoten met een tweede verblijf en wij leggen u hieronder graag uit waarom het zo interessant is om in Spanje, met name de Costa Blanca, te gaan investeren. 

1. Een goede investering, je verdient nog wat op je spaargeld.

Intussen weet iedereen dat geld op de bank niets meer opbrengt, integendeel. Het heeft dan ook weinig tot geen nut om geld op je spaarrekening te laten staan, zeker met de inflatie in ons achterhoofd. Investeren in Spaans vastgoed blijkt een zéér goede investering te zijn. De verhuurmarkt aan de Costa Blanca doet het uitstekend. 

2. Elf maanden zon per jaar. 

De Spaanse Costa's zijn zéér geliefd bij de Belgen en dit vooral door het Mediterraanse klimaat! De zon schijnt hier 11 maanden per jaar en in de winter kunnen de temperaturen op bepaalde plaatsen klimmen tot een mooie 20°C. Ook voor mensen met gezondheidsproblemen doet het zonnetje hier alleen maar goed!

3. Slechts twee uur vliegen. 

U bent vliegensvlug op uw bestemming, wat het gemakkelijk maakt om eens snel te zeggen 'we pakken onze koffers en gaan voor een weekendje naar ons appartement/woning'. U bent er héél snel eens even tussenuit om uw batterijen terug op te laden. Nog een voordeel hierbij is dat de Costa Blanca ook met de auto te bereiken is, voor wie niet graag een vliegtuig neemt. 

4. Goedkope levensstandaard.

Winkelen in Spanje is spotgoedkoop. Een winkelkar is 48 procent goedkoper dan hier in België. Dit is gebleken uit recentelijk onderzoek! Een aantal weken of maanden in Spanje doorbrengen, voelt de Belg dus ook in zijn portemonnee. 

5. Gunstige vastgoedmarkt.

De aankoopkosten en onroerende voorheffing  liggen lager dan bij ons. De Spaanse economie draait intussen terug op volle toeren en u kan hier nog steeds interessante aankopen doen!

Heeft u na het lezen van onze blog zin gekregen om een woning of appartement in Spanje aan te kopen? Contacteer ons gerust voor verdere info.

Wij nemen u graag mee op bezichtigingsreis!